Columns

Autentica feminitate

Autentica feminitate

Oricât de efemeră ar fi, feminitatea îşi pierde din autenticitate, dar oricum dispune de anumite caracteristici care se descoperă nu cu înaintarea în vârstă, ci cu perfecţionarea atitudinii bazate pe concepţiile vieţii în ziua de azi. Feminitatea, oricât ar fi de pură şi inocentă, capătă nuanţe nocive, dispuse sa acapareze întregul spaţiu. Această substanţă nocivă se găseşte ascunsă în fiecare femeie capabilă să amorţească o privire masculină şi să ascundă pasiunea care o devorează în interior. Pasiunea e absorbită de instinctul tipic uman feminin de păstrare a purităţii (nu a celei sexuale, ci a conştiinţei) şi a credinţei. Vorbim de credinţa care mai persistă în secolul al XXI-lea, care constă în ideea că orice femeie e mamă şi soţie. Astfel, pasiunea e absorbită pe deplin de concepţiile care o denivelează şi o plasează într-o sferă în care feminitatea e limitată la ceea ce se află în interiorul sferei, în interiorul sufletului femeii.

În cazul dat, autentica feminitate (şi nu cea pe care o observăm cu ochiul liber sau pe care o simţim la mai toate femeile, indiferent de vârstă) rămâne închisă în interior, iar când este divulgată, în rare cazuri de amor sau tandreţe, prevalează în orice situaţie şi capătă o nouă exprimare, supremă, să zicem. Oricât de confuze sau neclare ar fi afirmaţiile, femeia e sexul şi tandreţea, pasiunea şi iubirea. Numai ea şi feminitatea ei, care explodează din mai multe motive, conştiente sau inconştiente, răspunde cerinţelor sexualităţii si celor mai pure trăiri.

Feminitatea e efemeră sau îşi pierde din autenticitatea iniţială… doar dacă e bazată pe concepţiile pe care le întâlnim azi la orice pas. Feminitatea nu mai răspunde dorinţelor şi necesităţilor sale, ci îşi goleşte voluptatea pentru a fi în conformitate cu idealul, conceptul din ziua de azi. Nu trebuie de confundat femeia uşuratică cu o femeie care e capabilă să ţină întreaga lume în suspans prin feminitatea simţurilor, a tandreţei şi a amorului. Autenticitatea feminină e rar exemplar, întâlnit la femeia care-ţi ţine în suspans corpul, îţi seduce mintea şi-ţi trezeşte simţurile.

Еще Columns