Columns

Gânduri pufoase

Gânduri pufoase

Mă gândeam zilele acestea: cum voi fi când voi deveni mamă? Cum va arăta copilaşul meu? Oare se va ruşina atunci când ea împreună cu prietenele ei vor citi blogul mamei? Sau acest lucru ne va apropia şi mai mult, fiindcă va vedea că gândim asemănător?

Şi totuşi, în cazul în care aş avea o fetiţă, aş petrece zile întregi privind desene animate, motivând aceasta prin faptul că-i place ei, însă, în realitate, mi-aş satisface marea plăcere de a privi benzi desenate fără a fi judecată pentru că nu corespund vârstei. O să ne jucăm cu plastilina, o să dansăm ciudat şi o să facem poze de dimineaţă până seara. Dacă va avea chef, o să-i permit să deseneze pe pereţi (nu ca mine, care am desenat floricele pe pereţi şi am fost certată pentru că aveam potenţialul artistic dezvoltat). Va asculta ce muzică îi place, fie rock, hippie, pop sau dance, cert este faptul că vom învăţa cuvintele pe de rost şi le vom cânta cu suflet atunci când vom merge în maşină şi, cu siguranţă, la bătrâneţe nu voi ajunge să ascult muzică populară şi să stresez copilul, aşa cum face orice părinte. Nu o voi obliga să poarte rochiţe stupide când mergem în vizite. Dacă vrea, poate să meargă şi în pijama. Nici nu o s-o tund aşa cum îi stă unei fetiţe, dar uneori cred că nu mă voi putea abţine şi îi voi face coafuri cu elastice colorate şi accesorii îndrăzneţe, însă cred că o să aibă un tată sever care o să ne pună la punct pe amândouă.

Ştiu deja cum o să fiu când voi fi bunicuţă. Voi fi genul care umple farfuriile de mâncare, chiar dacă i se spune să nu o facă. Am toate motivele să fiu sigură de asta, fiindcă de câte ori încercam să ţin peştişori, de fiecare dată mureau din cauză că îi hrăneam prea mult, iar eu tot rămâneam cu impresia că au murit de foame, pe când aveau nişte burţi enorme. Iar căţeluşul de rasă mică, după jumătate de an petrecut cu mine, a devenit atât de mare, încât, dacă îl duceam în gentuţă, aşa cum se obişnuieşte cu aşa rasă, atunci sunt sigură că mânca şi geanta cu poftă.

Probabil, aceste tendinţe ale fiinţelor ce mă înconjoară se desprind de la mine, care sunt o persoană foarte mâncăcioasă şi pofticioasă. Astfel, cred că voi face din viitorul meu soţ un gigant de om la care mă voi uita cu încântare şi admiraţie, în timp ce voi găti tăvi mari de prăjituri apetisante.

Еще Columns