Columns

Fac parte din generaţia "Apple"

Există lucruri pe care le facem nu pentru că ne-ar crea vreo satisfacţie sau vreun beneficiu, ci doar pentru că sunt actuale, sunt la modă. De aceea, pe lângă faptul că suntem o generaţie ce-şi păstrează poziţia și verticalitatea, devenim, într-un mod oarecare, identici, traşi la indigo. Generaţia noastră o identific ca pe una a "Facebook"-ului, a "Apple"-ului.

E la modă să ai un cont pe "Facebook", unde-ţi creezi un incubator de prieteni, numărul cărora se dublează, triplează etc. Pe lângă comunicarea pe care o presupune, acest site de socializare îți oferă multe alte privilegii, prin care indivizii pe care îi ai în "Prieteni", fără a recurge la comunicare, sunt informaţi de la A până la Z despre viaţa ta personală, despre ce mănânci, ce bei, ce preferi, unde şi cu cine te afli. Plăcerea sadică de a petrece ore în şir, până la miez de noapte, pe "Facebook", de a aşterne pe o singură pagină de internet întreaga viaţă, creează o dependenţă care, probabil, e mult mai ofensivă decât alcoolul sau tutunul.

E la modă să ai un gadget marca "Apple". Mărul muşcat a devenit simbolul generaţiei noastre, a devenit slăbiciunea noastră, după care ne dăm în vânt, pentru care ne vindem rinichii sau fraţii mai mici pe 999.md. iPhone-urile, iPod-urile, iMac-urile etc. sunt cele care te fac să fii la modă.

E la modă să ai un patruped micuţ, pe care să îl porţi în mâini zile întregi şi alături de care să vizitezi toate cele mai solicitate și scumpe localuri.

E la modă să porţi fustă maxi, să ai unghiile viu colorate, să utilizezi în vorbirea ta necondiţionatul "davai, do svidania", să săruți de două ori în semn de salut, să mergi la sport, să nu stai acasă vineri seara, sa mănânci sushi, să bei Jack Daniels cu cola, să ai permis de conducere şi să mergi cu maxi-taxi-ul, să fii impulsiv, să-ţi faci mulți cunoscuţi, să apari în rubrici online sau reviste, să fii materialist, să conduci cu viteza luminii, să idolatrizezi ţoalele, să fii indiferent...

Toate astea şi multe altele-s la modă, atât lucruri sau acţiuni pozitive, cât și negative. Uneori, conştienți de consecinţele acestora sau de inutilitatea lor, continuăm să le facem… E la moda să fii la modă. Tu faci parte din generaţia "Apple"? Eşti la modă?

Еще Columns