Columns

Opiniile unui fotograf

Ce să faci sau să nu faci la un eveniment. Opiniile unui fotograf (şi sunt sigură că nu doar ale unuia).

E primordial: vezi fotograful, dar te prefaci că nu. 

De ce naiba mai cauţi fotografii zâmbind cochet la cameră, dacă fugi de ea? Crezi că din profil eşti mai fotogenică? Cuvântul "fotogenic" a fost inventat de fotografii incapabili sau de persoanele care fug de obiectiv, dar vor fotografii! Cuvintele de mai sus nu se citesc cu pe ton dur, ci pe unul întrebător...

Contactul dintre fotograf şi persoana fotografiată este foarte important!

Ai grijă să-i zâmbeşti fotografului, ca el să înţeleagă dacă-i permiţi să te fotografieze! 

Uneori feţele exprimă emoţii, alteori e greu de desluşit ce ai în gânduri. Ar fi bine să treci cu privirea sau să zâmbeşti către fotograf şi te alegi cu poze pe parcursul serii. Dacă nu doreşti să te laşi fotografiată, arăţi printr-un gest simplu. Noi suntem înţelegători!!!

Aşteaptă şi nu cere fotografiile din timp!

Imaginează-ţi că ai fost la un eveniment. Te-ai fotografiat. Te-ai dus acasă în timpul petrecerii mari. Să presupunem că nu ai stat până la finele evenimentului, dar fotograful rămâne!

A doua zi, întâlneşti fotograful pe online şi îi ceri fotografiile cu tine, în speranţa că eşti unica. NU. Nu eşti unica. Evenimentele au minimul douăzeci-treizeci de oaspeţi. Îţi imaginezi ce se face, dacă fiecare îşi vrea fotografiile sale? Nu e mai bine să accepţi tentaţia şi să aştepţi toate fotografiile? 

Nu reţine fotograful cu discuţii îndelungate!

Mai bine cere-i datele de contact şi iniţiază o întâlnire, decât să îl încurci să-şi facă datoria.  

Nu fi prea insistentă!

Fotograful te fotografiază cu mare plăcere, dar nu întrece măsura. Aici e vorba de un spirit etic, pe care trebuie să îl posede fiecare. Şi care e rostul să ai zeci de fotografii (la comandă) în aceeaşi zi? E mult mai interesant să te vezi în fotografii realizate pe neaşteptate. 

*Ştiu că, pentru mulţi, nu aduc nimic nou cu acest articol, dar totuşi aceste "greşeli" se comit şi acum! Un mic refresh nu e de prisos! 

Cu mult drag!  

Еще Columns