Columns

Fetele absolvente

"Boc, boc" în lada cu caietele acumulate pe parcursul acestor ani trebuie să faceţi şi să vă rugaţi Domnului, nu la rochii să vă gândiţi, dragile mele!

Vă întrebaţi, cred, ce am făcut eu la anii voştri. De parcă nu tot am trecut prin aceeaşi febră… Să fi fost, aveam să nu scriu!

Aşa cum sunt sceptică față de astfel de evenimente, eram decisă că nu voi merge la balul meu absolvire! Aveam relaţii foarte bune cu profesorii, eram foarte activă în liceu şi mă legau amintiri frumoase de acest spaţiu copilăresc, dar însăşi ideea că trebuie să mă pregătesc de o competiţie o detestam la cel mai înalt nivel.

Până în ultima săptămână, eram convinsă că nu merg la acest eveniment, până părinţii mei mi-ai spus : "Vei regreta. Totuşi e o amintire pentru toată viaţa". Am mers, de dragul lor! Acum nu regret, deoarece m-am distrat de-a binelea şi, în acelaşi timp, am trecut fără niciun stres de această perioadă ofticoasă din viaţa unei fete! Mi-am tras o rochie cumpărată de un an şi îmbrăcată doar o dată, mi-am lăsat părul natural în bucle, am periat genele şi am trecut cu periuţa umbrele pe ochi, am încălţat pantofii preferaţi şi atât!

Mare mi-a fost mirarea că anume colegele care atât de mult ţineau la rochiile lor şi afirmau că şi le-au cumpărat cu nişte sume enorme, s-au trezit cu clone în acest sens. Deci, un sfat major: pregătiţi-vă ţinutele cu mai mult timp înainte. Nu de alta, dar riscaţi să vă vedeţi în oglindă, adică să vă găsiţi rochia pe una dintre colegele voastre.

M-am simţit foarte bine, deoarece am fost eu cea simplă şi care repede a schimbat rochia pe o salopetă comodă. E ultima seară petrecută împreună cu colegii. Distracţia trebuie să fie pe măsură şi comodă. Nu e cazul să stai locului pentru că ţinuta nu îţi permite să dansezi. Alooo! Și acum urmează fraza standard: suntem în secolul 21. Uităm de rochii lungi şi pompoase, alegem ceva uşurel şi comod!

Sorry dacă am călcat pe trenă prea dur!

Еще Columns