Columns

Muzica afectează direct simţurile, ignorând adesea raţiunea

Muzica afectează direct simţurile, ignorând adesea raţiunea

Muzica este ceea ce te provoacă să-ţi retrăieşti experienţele emoţionale. Una dintre puţinele expresii care afectează direct simţurile, ignorând adesea raţiunea, astfel stârnind întregul spectru senzorial: de la frică şi teamă până la extaz sau fericire. Se şi întâmplă ca doar muzica să atragă atenţia, fiind parte componentă a altor forme. Boris Grebenşikov afirmă că este poet, însă, cu ajutorul muzicii, îi este mai simplu să fie auzit; o scenă de dragoste jucată prost, într-un film mediocru, "înfloreşte" imediat ce auzim muzica potrivită stării eroilor; ba mai mult – cu titlu de glumă – văzusem un trailer al unui filmuleţ de cununie, montat pe unul dintre soundtrack-urile hollywoodiene... Ce să zic? Impresionant!

Lighthouse Family - Run

Fiindcă am auzit-o la o bucată de noapte în 2001 şi de atunci nu o pot uita. Mi-aş dori să fac şi un cover la ea.

Jesus Christ Superstar - I Don’t Know How To Love Him

Fiindcă au fost zilele de Paşti și pentru că am ascultat faimoasa operă rock de nenumărate ori de când am dat prima dată de CD-uri, iar apoi am văzut şi filmul. O capodoperă muzicală, compusă de Andrew Lloyd Webber doar la 23 de ani.

Barcelona 4 Guitars - Concierto Brandenburgo nr.3, J.S. Bach

Fiindcă am filmat această interpretare. :)

Amanda Martinez - Hasta Que Pueda

Fiindcă am descoperit-o recent... Şi-mi aduce aminte de răsăritul ploios dintr-un oraş, în ţările calde, când în loc să dormi bei J&B şi te gândeşti că eşti într-o intersecţie de drumuri şi trebuie să alegi calea ce ai s-o urmezi.

Еще Columns

Вирус дня
Şi dacă tot tema cu Selfie nu se epuizează, nişte tineri ies în stradă pentru a colecta selfie cu necunoscuţi transformîndu-i în rol de iubiţi.
Музыка дня
Noua piesă semnată de Ricky Martin pare să ne reamintească de acel tînăr energic care de ceva ani în urmă ne încînta cu melodia Livin’La Vida Loca.
Фильм дня
In Secret este o dramă care povesteşte istoria unei vieţi trăite dintr-o pasiune interzisă.