Columns

Muzica afectează direct simţurile, ignorând adesea raţiunea

Muzica afectează direct simţurile, ignorând adesea raţiunea

Muzica este ceea ce te provoacă să-ţi retrăieşti experienţele emoţionale. Una dintre puţinele expresii care afectează direct simţurile, ignorând adesea raţiunea, astfel stârnind întregul spectru senzorial: de la frică şi teamă până la extaz sau fericire. Se şi întâmplă ca doar muzica să atragă atenţia, fiind parte componentă a altor forme. Boris Grebenşikov afirmă că este poet, însă, cu ajutorul muzicii, îi este mai simplu să fie auzit; o scenă de dragoste jucată prost, într-un film mediocru, "înfloreşte" imediat ce auzim muzica potrivită stării eroilor; ba mai mult – cu titlu de glumă – văzusem un trailer al unui filmuleţ de cununie, montat pe unul dintre soundtrack-urile hollywoodiene... Ce să zic? Impresionant!

Lighthouse Family - Run

Fiindcă am auzit-o la o bucată de noapte în 2001 şi de atunci nu o pot uita. Mi-aş dori să fac şi un cover la ea.

Jesus Christ Superstar - I Don’t Know How To Love Him

Fiindcă au fost zilele de Paşti și pentru că am ascultat faimoasa operă rock de nenumărate ori de când am dat prima dată de CD-uri, iar apoi am văzut şi filmul. O capodoperă muzicală, compusă de Andrew Lloyd Webber doar la 23 de ani.

Barcelona 4 Guitars - Concierto Brandenburgo nr.3, J.S. Bach

Fiindcă am filmat această interpretare. :)

Amanda Martinez - Hasta Que Pueda

Fiindcă am descoperit-o recent... Şi-mi aduce aminte de răsăritul ploios dintr-un oraş, în ţările calde, când în loc să dormi bei J&B şi te gândeşti că eşti într-o intersecţie de drumuri şi trebuie să alegi calea ce ai s-o urmezi.

Еще Columns

Вирус дня
De regulă mulți bărbați trec prin nașterea unui copil într-un mod diferit decît femeia. Mai mulți tineri însă au hotărît să vadă cum este într-adevăr procesul de aducere pe lume a unui prunc, reacțiile acestora sunt inexplicabile.
Музыка дня
Melodia The boys semnată de Nicki Minaj și Cassie a rezistat în timp. Pe parcursul unei îndelungate perioade piesa a adunat peste 78 milioane de vizualizări.
Фильм дня
Left Behind este un filma care povestește că într-o clipă totul se poate schimba iar sfîrșitul este aproape. Lucrurile inexplicabile devin parte din viața eroilor iar deznodămîntul urmează a fi văzut pe marile ecrane.