События

9 cele mai remarcabile momente de la Hramul Oraşului

Anul acesta am avut parte de un hram frumos, într-o zi de toamnă nemaipomenit de caldă şi însorită. Cum a fost sărbătoarea dedicată oraşului Chişinău şi care sunt cele mai surprinzătoare momente imortalizate de către echipa allfun, afli în materialul de mai jos.

1. Tîrgul de artizanat din Scuarul Catedralei a atras vizitatorii prin exponate originale confecţionate cu măiestrie de către meşterii handmade. De o atenţie deosebită s-au bucurat lucrările doamnei Galina, care a venit la tîrg cu suvenire ecologice confecţionate din papură şi pănuşi de la porumb.

2. "Sărută barman-ul şi obţine 5 lei reducere la cafea". Prin această tehnică originală un tînăr şi-a propus să cucerească cît mai multe cliente. Barman-ul s-a lăudat că a fost sărutat de cîteva zeci de domnişoare. În schimb, băieţii care îşi doreau să profite de reducere, puteau săruta o chelneriţă sau oricare altă domnişoară din jur.

3. Aceasta este o curte amenajată cu perne moi şi paie, în care orăşenii puteau să se odihnească. Ideea şi realizarea proiectului le aparţine reprezentanţilor de la Pretura Sectorului Rîşcani.

4. Cel mai mare şi cel mai mic bostan (ambii premiaţi în cadrul Festivalului Bostaniada de la Lozova) au atras atenţia curioşilor, care nu au ezitat să pozeze alături de exponatele naturii.

5. Cei mai mici oaspeţi ai Hramului au putut participa la un masterclass de pictat. Tot aici, copii au învăţat cum să creeze magneţi de frigider.

6. Oaspeţii capitalei s-au delectat cu bucate de sărbătoare. Nu a ulipsit nici în acest an frigăruii, plăcintele şi vinul de casă.

7. Dacă unii au venit la Hram ca să admire vitrinele cu exponate sau să guste din bucate alese, alţii au preferat să urmărească totul dintr-o parte, relaxîndu-se pe iarbă.

8. Cei mai nostalgici au avut parte de o aventură mai specială: s-au plimbat cu căruţa trasă de cai.

9. Printre cele mai mari atracţii ale sărbătorii au fost interpreţii care au creeat atmosfera în centrul capitalei. Artiştii Thomas Anders şi Horia Brenciu au încins atmosfera din Piaţa Marii Adunări Naţionale interpretînd şlagărele care i-au consacrat.

Mai jos, găsiţi alte poze de la Hramul Oraşului.

Jurnalist: Maria Eşanu

Fotograf: Tina  Purcel

allfun

Еще События