События

Spune Da pentru sănătatea Ta, sau cum promovează moldovenii sănătatea

Pe 26 octombrie, în Grădina Publică "Ștefan cel Mare şi Sfânt" a fost sărbătorită Ziua Sănătăţii în cadrul campaniei "Spune Da pentru sănătatea Ta", sloganul acesteia  având scopul de a sensibiliza şi a promova modul sănătos de viaţă.

Potrivit organizatorilor, evenimentul a fost axat pe şase mesaje "Alimentează-te corect", "Fii activ", "Fii liber de vicii", "Evită stresul", "Respectă igiena" şi "Fii amic cu medicul".  Respectiv, au fost organizate şi prezentate diverse activităţi şi târguri care promovau câte un mesaj. Cei prezenţi la eveniment au avut parte de mai multe atracţii:

Tradiţionalul Târg al Alimentelor Sănătoase "BioFest"

"Produsele pe care le propunem sunt crescute ecologic. Nu praticăm o agricultură industrială, în proporţii mari ci una ecologică, ca pe timpuri, în cantităţi foarte mici. Astfel, produsele sunt mai gustoase şi mai sănătoase. Aceste produse, totuşi, nu atrag multă lume, pentru că, respectiv, şi preţul este dublu comparativ cu cel de la piaţă sau magazin. Din păcate lumea nu realizează că produsele din market nu sunt mai ieftine decît medicamentele din farmacii. E timpul ca lumea să devină mai raţională." ne-a declarat Nicolae Cojocaru, agricultor ecologic.

Curse de ciclism

Au fost organizate curse de ciclism atît pentru cicliştii profesionişti, cît şi pentru cei amatori.  Cicliştii profesionişti au parcurs traseul Chişinău–Hânceşti, tur-retur, iar amatorii au pornit din Grădina Publică "Ştefan cel Mare şi Sfânt" şi s-au deplasat până la Porţile Oraşului.

Flashmob-uri pentru susţinerea modului sănătos de viaţă

Pentru că un mod sănătos de viaţă este însoţit mereu de mişcare, organizatorii le-au propus invitaţilor un flash-mob pentru înviorare, condus de instructori de fitness. Cei prezenţi la eveniment s-au alăturat rapid activităţii.

Activităţi pentru copii

Reprezentanţii Centrului Origami au fost prezenţi la eveniment. "O modalitate foarte bună de a evita stresul este origami, de aceea le propunem invitaţilor să facă un măr origami, mărul fiind simbolul sănătăţii şi al campaniei", au mărturisit Sava Mariana şi Svetlana Caliman, reprezentatele Centrului Origami.

Consultaţii medicale gratuite

La eveniment nu au lipsit tradiţionalele frigărui şi plăcinte prăjite – produse mai puţin sănătoase dar care au adunat un număr considerabil de oameni. Probabil mesajul campaniei nu a fost înţeles până la urmă de către orăşeni.

Evenimentul a avut şi un program artistic deosebit, cu participarea mai multor interpreţi precum Ion Paladi, Adrian Ursu, Ioana Căpraru, Vitalie Todiraşcu, Alex Calancea şi trupa "Rupt", formaţia "Animo", ansamblul de dansuri "Fantezia".

Gavrilenco Victoria

Foto: Tina Purcel

allfun

Еще События