События

"Am fost, am văzut, ne-a plăcut" sau cum a trecut prima zi de Anim’Est

Cel mai simpatic  și creativ festival de film animat a revenit la Chișinău. Festivitatea de deschidere din cadrul  cinematografului  Odeon a adunat mai mult de 300 de spectatori, inclusiv copii, în așteptarea minunățiilor de pe ecranul mare. Anim’Est-ul 2014 a debutat cu o proiecție franceză a regizorilor Hélène Giraud și Thomas Szabo: "Minuscule - Valea furnicilor pierdute".


Ajuns la a patra ediție, festivalul din acest an aduce, în premieră, o selecție de filme noi, dar cu aprecieri înalte la nivel internațional.

"Anul acesta avem cele mai bune filme din București, dar și un număr sporit de proiecții pentru copii, care, cu siguranță, vor aduna săli pline" ne-a spus Mihai Mitrică, directorul festivalului.

"Anim’Estul devine o tradiție frumoasă pentru Republica Moldova și făcînd acest parcurs magic București - Chișinău,creștem, ne înălțăm spiritual și ajungem prin cinematografie acolo unde ne dorim" a afirmat Directorul Institului Cultural Român, Valeriu Matei.

Dumitru Marian, Coordonatorul Anim’Est Chișinău a subliniat importanța festivalului prin faptul că "Animest reprezintă un soi de hîrtie de turnesol prin care ne putem da seama dacă avem, întradevăr, un public consumator de cultură și dacă oamenii au nevoie de evenimente culturale."

În afară de proiecțiile animate, în perioada 30 octombrie - 2 noiembrie vor fi organizate workshop-uri tematice, Animusic Night 2014 și Creepy Animation Night în incinta unui local din Chișinău.

Dacă ai lipsit de la acest eveniment unic, îți propunem un reportaj fierbinte realizat de echipa Allfun la inaugurarea festivalului.

Matasari Liliana

Fotograf: Sofia Golovinscaia

allfun

Еще События