События

Lansarea expoziţiei "33 de stări" ale lui Adrian Moraru

Seara de 25 noiembrie a fost una plină de culoare şi lume bună, în cadrul expoziţiei pictorului Adrian Moraru. Artistul plastic a prezentat 33 de tablouri inspirate din diverse teme şi momente din viaţă.

Numărul 33 nu este ales la întâmplare. Aşa cum ne-a spus Adrian, acesta reprezintă vârsta pe care a împlinit-o în acest an. "În ultimii 5 ani am creat mai multe lucrări, dintre care am ales 33, cele mai reprezentative. Domină mai mult portretele prietenilor mei de pe Facebook. 

Anume ei au fost eroii unui proiect intitulat "Portrets of my Facebook friends" pe care l-am conceput doi ani în urmă. În fiecare lună aleg câte 1 sau doi prieteni şi le fac portretele. Din cele 40 realizate, 10 s-au vândut deja, câteva pot fi admirate în cadrul expoziţiei respective". O altă temă tratată în picturile lui Adrian sunt femeile şi nudurile feminine, aceasta fiind mereu o sursă de inspiraţie pentru oamenii de artă. Muzica, la fel, a fost transpusă în culori graţie tablourilor lui Adrian.

Stela Moldovanu, gazda acestui eveniment spune că Adrian este un pictor prolific şi este un prieten bun al salonului ei de rame. "Mi se pare interesant să arătăm cele 33 de picturi care reflectă stări, emoţii, sentimente şi clipe. Toţi iubitorii de artă sunt aşteptaţi la expoziţia cu vânzare, pentru a procura o creaţie deosebită semnată Adrian Moraru".

În cadrul serii au fost prezentate şi colecţii ale designerilor vestimentari - Irina Madan, Mariana Donţu şi Iulia Efros, ţinutele fiind inspirate din portul popular tradiţional.

Adrian Moraru are numeroase premii şi distincţii, printre cele mai importante fiind: Diploma Academiei Europene de Artă din Bruxelles, Belgia, Diploma de merit a Centrului Internaţional din New York, SUA, etc. Este membru al Asociaţiei Artiştilor Profesionişti "Salmagundi Art Club", New York, SUA.

Expoziţia va dura din 26 noiembrie până în 6 decembrie la Art Salonul molDeco.

Iuliana Mămăligă

allfun

Еще События