События

"Sănătatea are Gust" – o ediție utilă și plină de condimente

Seara de 27 noiembrie a adus pentru iubitorii unui mod de viaţă sănătos o porţie de informaţie preţioasă, în cadrul proiectului "Sănătatea are gust". Aflat la cea de-a 16 ediţie, evenimentul a oferit multe sfaturi preţioase de la Maria Marian, prezentatoare tv, Marian Danu, bucătar, Luminiţa Suveică, medic endocrinolog, nutriţionist şi lector universitar.


Startul evenimentului a fost dat de Maria Marian. Ea a povestit despre regulile de bază de combinare a alimentelor şi care dintre aceste combinaţii nu sunt benefice. De exemplu, grăsimile pot fi consumate cu legumele uşoare, cerealele cu legume verzi iar iaurtul, cu orice fruct. Carnea consumată cu paste sau brânzeturi nu este tocmai o alegere inspirată pentru sistemul digestiv.


Bucătarul Marian Danu a povestit despre condimente şi folosirea acestora în bucate. Scorţişoara este destinată mai mult deserturilor şi poate împlini orice moft fără efect caloric. Chimionul este un condimetul care ajută la reducerea glicemiei în special în cazul diabeticilor. Tot Marian Danu a spus că atunci când procurăm condimente e bine ca acestea să fie la vedere, fie în borcane sau ambalaje transparente, pentru a fi siguri ce anume cumpărăm.


Doamna doctor Luminiţa Suveică a îndemnat pe toată lumea să facă mişcare cel puţin 30 minute pe zi şi să consume câte 5 mese moderate. Acestea substituie cu brio orice dietă. Consumul de apăn (2 litri pe zi) la fel este benefic pentru sănătatea noastră. Și desigur, trebuie să mîncăm moderat și cu mărură.


Seara a fost încheiată de o sesiune de networking dar şi cu o promisiune din partea organizatorilor că vor mai oferi evenimente informative şi utile pentru sănătatea noastră.

Iuliana Mămăligă

Foto: Tina Purcel

allfun

Еще События