События

Concert anti SIDA la Chişinău, susţinut de Dara, Zdob şi Zdub şi alţii

Dara, Zdob si Zdub, Cuibul şi oaspeţii din Romania, Robin and the Backstabbers au susţinut aseară un spectacol muzical de excepţie - "O generaţie fără SIDA începe cu mine", organizat cu ocazia Zilei Mondiale de Combatere a HIV/SIDA. Sute de tineri au venit la concertul de caritate pentru a se bucura de o atmosferă plăcută, dar şi pentru a susţine persoanele infectate cu HIV.

Artiştii şi-au unit vocile într-un concert dedicat combaterii HIV/SIDA. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Obştească "Iniţiativa Pozitivă", iar banii adunaţi din vînzarea biletelor vor fi donaţi pentru susţinerea luptei cu virusul în Republica Moldova. În acest fel, organizatorii şi-au dorit să dea un semnal de alarmă: "Sperăm să stopăm răspîndirea acestui virus. Ediţia acestei campanii intitulată "O generaţie fără SIDA începe cu mine" are drept scop responsabilizarea fiecăruia dintre noi de a face testări medicale de identificare a virusului, dar şi de a se proteja corect" a spus directorul A. O. "Iniţiativa Pozitivă", Ruslan Povegra.


Dara a fost prima interpretă care a ieşit în scenă. Cu un show de excepţie şi cu inconfundabila sa voce, cîntăreaţa a încins atmosfera cu un recital live, dansînd alături de trupa Black and White. Cunoscută ca un susţinător activ al campaniilor anti SIDA, Dara a menţionat cît de importantă este această campanie pentru ea. "Mă bucur foarte mult că m-am alăturat acestei campanii. Nici nu vă imaginaţi cît sunt de fericită să fiu aici, pentru că acest lucru înseamnă atît o victorie personală, cît şi o victorie a Asociaţiei Iniţiativa Pozitivă", a spus emoţionată Dara, în timpul concertului. Imediat după evoluţia sa, Dara a primit o diplomă de mulţumire din partea organizatorilor.

Formaţia Cuibul, de asemenea, a reuşit să impresioneze şi să destindă publicul cu piesele sale ritmice. Imediat ce a urcat pe scenă, vocalista trupei, Lidia Scarlat a dedicat piesa "Oraşul" – unui Chişinău fără SIDA.

Concertul de caritate a adunat sute de tineri, îndrăgostiţi de muzica de calitate, dar totodată şi dornici de a sprijini campania anti HIV/SIDA. Tinerii conştientizează riscul crescut de infectări, de aceea salută campaniile de informare în acest sens. Conform datelor oficiale ale Centrului Naţional de Sănătate Publică, în Republica Moldova sunt identificate in jur de 9000 de cazuri de infectări cu HIV Pozitiv, dintre care in jur de 800 de cazuri au fost diagnosticate în primele 10 luni ale anului 2014.

Jurnalist: Maria Eşanu

Poze: Tina Purcel

allfun

Еще События