События

"Tango Open Hearts" de Ziua internațională a tangoului argentinian

Comunitatea de Tango din Chișinău a sărbătorit în acest week-end Ziua Internațională a Tangoului Argentinian. Zeci de maeștri, dar și amatori ai ritmurilor argentiniene s-au lăsat seduși de mișcările elegante în pași de tango, la Milonga mascarad "Tango Open Hearts", eveniment organizat de instructorul și maestrul în arta tangoului, Tatiana Gordinscaia.


Femei ce plutesc pe tocuri de 10 cm și domni pasionali ce își îmbrăișează cu o tandrețe profundă partenerele de dans. Aceasta este prima imagine desprinsă de la "Tangoul inimilor deschise", eveniment organizat de Tatiana Gordinscaia. "Pentru că joi a fost Ziua Internațională a Tangoului Argentinian, ne-am propus să organizăm o milongă comună împreună cu comunitatea de tango din Iași și cea din Odesa. Am marcat această frumoasă sărbătoare împreună cu elevii mei, amatorii dar și profesorii de tango".

Luminile discrete din sală și aroma lumînărilor parfumate completează armonia mișcărilor dansatorilor, iar corpurile prinse într-o îmbrățișare strînsă, par să se hrănească cu aceeși pasiune pe care o împărtășesc și celor din jur. "Prin limbajul corpului și prin pașii de tango poți să exprimi ceea ce nu poți să exprimi prin cuvinte. Tangoul argentinian te ajută să descoperi mult mai ușor partenerul. Dansînd, poți să-i afli caracterul, intențiile și chiar ceea ce îl doare".

Tangoul înseamnă mai mult decît o tehnică de dans, este mai mult decît o expresie a muzicii și a ritmului. Tangoul întruchipează pasiunea, o avalanșă de sentimente trăite și simțite în unison cu partenerul de dans. Tatiana Gordinscaia, profesoară de dans de mai bine de 4 ani, consideră că tangoul argentinian este o improvizație menită să arate priceperea dansatorilor, mișcările seducătoare care fac din dans un spectacol atât de placut, agreabil și atrăgător."În tangoul argentinian nu e suficient să cunoști doar tehnică, trebuie să simți ceea ce dansezi, să trăiești dansul ca și viața, fără să știi ce întorsături de situație îți pregătește".

Cei care nu au avut curajul să urce pe ringul de dans, au urmărit discret frumusețea dansului argentinian dintr-un colț al sălii. Totuși, majoritatea au fost fermecați de acest stil de dans, motiv pentru care s-au înscris la cursuri pentru a scăpa de rutina zilnică, dar și pentru a învăța să comunice și să se exprime altfel.

Jurnalist: Maria Eșanu

Foto: Tina Purcel

allfun

Еще События