События

"Pasiune de Crăciun" în fiecare strop de la Vernisajul Vinului

Seara de 19 decembrie a adunat multă lume bună la Palatul Republicii pentru a sărbători cea de-a VII-a ediție a Vernisajului Vinului.  Circa 1000 de persoane au vizitat și au degustat vinuri selecte de la cei 27 producători prezenți la eveniment.

Vernisajul a fost deschis de către Dumitru Munteanu, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, și Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare. Oficialul a menționat importanța unei culturi de servire a vinului dar și promovarea  producătorilor autohtoni.

Achim Laurențiu Avram, președintele Somelierilor din România a prezentat un master class interesant și util. Acesta le-a demonstrat oaspeților procedura corectă de deschidere a unei sticle de vin spumant. Invitatul din România a oferit sfaturi practice pentru 35 administratori de restaurante din capitală, apoi pentru jurnaliști, iar în cadrul Vernisajului, participanții au învățat de la el arta de a degusta și de a aprecia vinurile de calitate.

Spre degustare au fost propuse 200 vinuri de la cei 27 de producători.  Participanții au primit pahare cu logo-ul Wine of Moldova, iar în cadrul unei tombole 10 norocoși s-au ales cu câte 2 sticle de vin select.  

Atmosfera a fost încinsă de către band-ul Max Grup,  dansatorii de la Black&White și Sabor Social Club.

Vernisajul Vinului este un eveniment special dedicat amatorilor de vin. Aceștia au ocazia de a gusta din cele mai selecte vinuri din colecțiile noi sau cele deja consacrate.

Iuliana Mămăligă

Foto: Evghenii Motasov

allfun
 

Еще События