События

Alexandru Arcuș te-ndulcește cu zahăr de dragul unui... saxofon

Alexandru Arcuș - talentatul saxofonist care a concertat alături de Alex Calancea Band și Trigon, are două mari pasiuni: muzica și, cea despre care mai puțini știau, colectarea pachețelelor cu zahăr. O mînă spală pe alta, iar în cazul talentatului muzician, o pasiune ajută pe cealaltă. În cadrul evenimentului "Arcuș te-ndulcește de sărbători", care a avut loc pe 19 decembrie, artistul a cedat o parte din colecția sa de peste o mie de pachețele celor care au fost de acord să contribuie la împlinirea unui vis - cel de a-și cumpăra propriul saxofon profesionist.

De la idee pînă la realizare a fost un singur pas: o durată de aproximativ două luni și susținerea prietenilor care s-au oferit să "picteze" cu zahăr. Cei prezenți au avut ocazia să procure prin intermediul unei licitații tablouri înrămate de către 4 artiști autohtoni. Tablourile au atins un preț de vânzare de: 900 de lei (tablou realizat de Tania Cerga),  1500 de lei (tablou realizat de Guz),  1900 (tablou realizat de Alex Calancea) și 3400 de lei (tablou realizat de Cătălin Josan).

Primul tablou licitat a fost cel " pictat" de Tania Cerga și a fost achiziționat de jurnalista Rodica Ciorcănică care ne-a declarat că a cumpărat acest tablou fiindcă susține talentele de valoare și oamenii care fac muzică cu dăruire. "L-am cunoscut pe Alexandru în cadrul emisiunii mele și am fost încântată de orizonturile lui, de felul de a fi. Mie îmi place să am acasă ceva înrămat ce are în spate și o poveste. Știu, când va veni cineva la mine acasă și o să mă întrebe de tablou o să îi spun povestea lui Alexandru și sper că va fi una de succes".

Tabloul lui Alex Calancea a fost procurat de Ion Gherman, care a ținut să cîștige licitația deoarece are o admirație aparte pentru muzica pe care o face basistul.

Și cum un eveniment în care este implicat un muzician nu poate trece fără muzică, cei prezenți s-au delectat cu un recital susținut de Alexandru Arcuș și Nadin Trohin.

În total, expoziția a adunat 31 de lucrări care au constituit primele trepte în procurarea unui saxofon de aproximativ 1800 de dolari. Noi sperăm că după acest eveniment dulce Arcuș va face rost de saxofonul mult dorit.

Jurnalist: Ludmila Popescu

Foto: Tina Purcel

allfun

Еще События