События

Expoziție de pictură "din familie" - Trio Diaconu la Brîncuși

Dacă ești pasionat de pictură, gravură și grafică de carte te invităm să vizitezi expoziția de grup a unei familii de artiști plastici contemporani, lansată de curînd la Centrul Expoziţional "Constantin Brâncuşi" din Chișinău.

Evenimentul de lansare a expoziției "Trio Diaconu: Olga – Gheorghe - Oxana" a găzduit multă lume frumoasă, care a avut prilejul să admire o bogată creație a familiei Diaconu. Mama, tatăl și fiica s-au afirmat prin propria individualitate în domeniul picturii cu acuarelă, grafică multi-aplicată și grafică de carte.

Diaconu Oxana: "Nu am un stil concret, îmi place să experimentez atît în gafică, pictură, sculptură cît și în alte genuri ale artei. În ultimul timp am realizat ilustrații pentru cărti. Îmi place să creez compoziții prin combinarea tehnicilor și cu ajutorul tiparului. Multe dintre lucrările mele au un spirit național, cu o notă mai modernă atît ca tehnică, cît și ca idee compozițională."

Diaconu Gheorghe: "Am lucrări realizate în toate tehnicile graficii. Prin acuarele redau starea lăuntrică. Pictez în game mai pastelate, complicate ca și culoare, dar fine. Multe dintre lucrările mele au o notă puțin provocatoare pentru spectator. Îmi plac compozițiile figurative într-un spațiu mioritic, dar cu un mesaj ascuns".

Diaconu Olga: "Din toate aspectele graficii, îmi este mai aproape acuarela. Îmi place să redau natura, frumusețea ce ne înconjoară, locurile natale, stările naturii. Arhitectura rurală, natura și valorile neamului nostru sunt tematicile mele preferate. Ma bucur cînd oamenii încearcă singuri să descifreze mesajul lucrării, atunci cînd caută ceva aproape sufletului și imaginației".

Expoziția va dura pînă pe data de 4 ianuarie, 2015. Vezi mai jos cum a avut loc evenimentul de lansare.

Sclifos Doina

Foto: arhiva personală

allfun

Еще События