События

9 jurnaliști și-au antrenat abilitățile de bucătari la un eveniment gastronomic din capitală

În acest weekend, 9 jurnaliști de la diverse instituții media au avut parte de o experiență gastronomică organizată într-un salon gastronomic. Bucătarul Marian Danu i-a ajutat pe jurnaliști să gătească 3 rețete diferite din produse italienești: o cremă de cartofi Parmentier, Risotto cu fructe de mare și cerneală de sepie și binecunoscutul desert italian- Tiramisu.

Timp de câteva ore, jurnaliștii s-au transformat în niște bucătari adevăraţi. Pe tot parcursul evenimentului a prevalat atmosfera de echipă, iar la final cu toții au savurat din rezultatul muncii.

Participanţii aleşi au fost: Serghei Abalin (redactor și prezentator CTC), Cristina Evtodii (redactor-șef allfun.md), Gabi Marcu (Jurnal TV; JurnalFM), Sorina Știrbu (Prime TV, Muz FM), Sofia Palade (fondator fashionbobor.md, AcasăTV), şi Alexandru Fosa (Prime TV), Cristina Gurez (redactor-șef shok.md), Daniela Beșliu (redactor-șef zugo.md), și Victoria Ungureanu (fondator everydayjournalism.md).

Printre invitaţii evenimentului se numără și redactorul-șef al site-ului allfun.md. "Nu a fost o provocare nouă- să gătesc, o fac zilnic. Alături de echipa mea ne-am ocupat de dulce. Am gătit Tiramisu, şi nu a fost pentru prima oară, însă de data aceasta am aflat câteva secrete esenţiale. Am rămas încântată de supa parmentier, iar risotto cu fructe de mare şi cerneală de sepia a fost ceva neordinar pentru mine, dar gustos până la urmă. A fost frumoasă iniţiativa de a uni jurnaliştii la un astfel de eveniment, mai cu seamă că ne-am întors acasă cu atâtea cadouri..." susţine Cristina Evtodii.

Evenimentul "Food&Journalism" este la prima ediție, iar organizatoarea promite că va lansa și alte provocări pentru jurnaliști. "A fost un weekend superb alături de 9 jurnaliști veseli și dornici de o experiență nouă, de data aceasta la bucătărie. După ce i-am văzut cum cântă live pe scenă, cum joacă golf, acum m-am convins că sunt buni și la gătit. Promit că voi continua să organizez și alte teste pentru jurnaliștii noștri în scopul de a ne cunoaște mai bine și de a socializa", a menționat organizatoare evenimentului Victoria Ungureanu.

Efortul jurnaliștilor a fost răsplătit la final cu mai multe cadouri din partea partenerilor acreditaţi evenimentului.

Fotograf: Dima Iacovlev

allfun

Еще События