События

Peste 300 de tineri au participat la evenimentul "Fii voluntar"

Peste 300 de tineri au participat la evenimentul Fii voluntar și au completat formularele de inscriere

În ziua de azi, "a fi voluntar" a devenit o caracteristică notorie a unui tânăr care își dorește schimbarea prin identificarea și soluționarea problemelor sociale. Consiliul local al copiilor și tinerilor promovează voluntariatul de calitate, deoarece tinerii cred în schimbare prin dăruire și implicare civică.


Pe data de 15 noiembrie, consilierii au îndemnat tinerii să devină voluntari. Cu un program interactiv și 13 ONG-uri prezente cu un bagaj plin de oportunități, evenimentul "Fii voluntar" s-a desfășurat sub forma unui târg, unde tinerii au putut să se informeze despre cum pot deveni voluntari activi în domenii precum sănătatea, dezvoltarea intrapersonală, orientarea profesională, schimbul intercultural, caritatea și ajutorul social.


Cu o flux de peste 300 de tineri, organizațiile s-au putut bucura de o mulțime de formulare proaspăt completate și un stimul de lucru nemaipomenit. Astfel, evenimentul a conturat idealul unei societăți prospere prin promovarea empatiei, compasiunii, a implicării civice și a dezvoltării intrapersonale ca valori esențiale pentru o viitoare generație mai bună.


În a doua parte a evenimentului, participanții s-au putut inspira de la voluntarii cu experiență atât din Republica Moldova, cât și de peste hotarele ei și de la experți în domeniul educației. Pavel Cerbușcă, coordonator al voluntarilor din Liceul Academiei de Științe, Doru Curoșu, voluntar activ și board member la European youth council, Marketa Smirckova, voluntar internațional de la United nations volunteers sunt nume care au răsunat în cadrul întâlnirii "Fii voluntar". Acești oameni au venit ca să motiveze pe toți tinerii, pentru care voluntariatul este o activitate absolut necunoscută. Susținuți de Ministerul tineretului și sportului, DGETS, Debate academy și Biblioteca B.P. Hașdeu , organizatorii de la Consiliul local al copiilor și tinerilor speră că în viitor vor vedea cât mai mulți dintre potențialii voluntari, care au participat la eveniment, fiind deja printre rândurile voluntarilor activi.


allfun

Еще События