События

Berea Kozel nefiltrată poate fi servită acum și la Chișinău. În ediție limitată, doar la Kozlovna

La sfârșitul săptămânii trecute, oaspeții restaurantului Kozlovna din strada Pușkin au testat și degustat, pentru prima dată la Chișinău, berea Kozel nefiltrată. La evenimentul de lansare, berarii au dat cep primului butoi de bere nefiltrată Kozel, care putea fi găsită până acum doar în berăriile din Cehia și Slovacia, iar acum și în Moldova, în centrul Chișinăului. Astfel, oaspeții care au intrat să-și potolească setea după o zi dogorâtoare de vară, dar și microbiștii adunați pentru meciul Cehia-Croația au fost surprinși de gustul puternic și savoarea inedită a berii nefiltrate Kozel.

Pe lângă berea blondă, berea brună și berea mixtă pe care o regăseam până acum în meniul localului Kozlovna Ceska Pivini Restaurance, s-a mai adăugat la această varietate și berea Kozel nefiltrată. Berea va putea fi servită în exclusivitate în acest local din Chișinău, la evenimente speciale, fiind produsă în ediție limitată.

Berea Kozel nu are doar valoare energetică, dar mai are și valoare spirituală, pe lângă faptul că știe să potolească setea, mai adună și prietenii la o vorbă bună. Istoria bine-cunoscutei beri Velkopopovecký Kozel începe în anul 1874 în satul Velké Popovice din Cehia, care de aproape 150 de ani este produsă și servită în 48 de țări ale lumii. Și pentru că e gustoasă, bine primită și satisface poftele mai multor categorii de consumatori.

Trade Brewer-ul de la Efes Vitanta Moldova Brewery, Nadejda Onescu a reușit să surprindă audiența povestind cu mare interes despre etapele de fabricare ale berii nefiltrate Kozel, despre procesul de păstrare, ingredientele folosite, dar și despre gustul inedit al berii. „În familia Kozel a mai apărut încă un membru și este vorba de Kozel nefiltrată, care este produsă prin tehnologia clasică a berii nefiltrate în care veți descoperi gustul plin și o aroma pronunțată, iar prin comparație cu celelalte beri mai are și puține drojdii vii, care vor aduce și un aport de vitamina B12, benefică pentru sănătate”, spune Nadejda.

Berea Kozel nefiltrată este unica la noi în țară și va putea fi servită doar în Kozlovna, în ediție limitată, pentru că această bere are un termen de valabilitate mult mai scurt decât celelalte beri - doar 21 de zile în condițiile în care este păstrată la frigider. O altă particularitate a acesteia este că butoiul cu bere odată deschis trebuie vândut timp de o zi. De aceea veți putea vedea pe keg (butoi de 50 litri) indicată ora când a fost deschis. La fiecare sfârșit de zi, instalația se va curăță și se va igieniza pentru a păstra gustul autentic și prospețimea berii.

Despre provocarea de-a produce bere nefiltrată ne-a povestit Valeriu Bălănel, Brand Manager Efes Vitanta Moldova Brewery, care sublinează că: „berea nefiltrată necesită un tratament foarte special, după ce o turnăm în keguri trebuie să ne asigurăm că ea ajunge foarte repede în local și imediat după aceasta este pusă în camera frigorifică. Dintre toți partenerii noștri, Kozlovna este unicul local care dispune de acest frigider special, fiind o investiție destul de mare, care le permite să-și bucure consumatorii cu această bere. Ca să vinzi o bere nefiltrată, pe lângă faptul că trebuie să ai și condițiile necesare, trebuie să ai și un rulaj foarte mare, dacă în cazul berii filtrate poți vinde 2-3 keguri pe săptămâna, atunci butoiul cu bere nefiltrată trebuie vândut într-o singură zi”.

Berea Kozel nefiltrată se savurează cu gustări recomandate și altor tipuri de beri, care se regăsesc în meniul localului Kozlovna, de altfel mâncarea și băutura servită aici sunt identice cu localurile Kozlovna din celelalte 47 țări, inclusiv din Cehia, țara de origine.

Localul se află pe str. Pușkin, 24 și este deschis zilnic între orele 11.00 – 00.00, iar în zilele de vineri și sâmbătă își primește oaspeții non-stop. Nu ezitați, intrați și vă răcoriți cu o bere, mai ales că e început de vară, dar și pentru că localul transmite în direct Campionatul European de Fotbal.

Еще События