News Mix

Soprana din Moldova, Natalia Tanasiiciuc, a uimit publicul din Oslo la premiera operei „War Requiem”

La 10 septembrie 2016 pe scena Teatrului de Operă și Balet din Oslo, Norvegia a avut loc premiera operei lui Benjamin Britten „War Requiem”, unde Natalia Tanasiiciuc în apariția sa scenică și grație interpretării sale unice, a uimit publicul din Oslo.

Specificul operei „War Requiem” de a fi interpretată în formă de concert, de către 3 soliști: soprano (Natalia Tanasiiciuc), tenor (Evan Leroy Johnson) și bariton (Johannes Kannler), absoarbe publicul și impresionează până la lacrimi.

În regia lui Calixto Bieito, capodopera lui Benjamin Britten „War Requiem” este un protest clar împotriva terorii și a distrugerilor provocate de război. Cu un cor imens, cor de copii, orchestră de cameră, orchestră simfonică, orgă și trei soliști, s-a efectuat acest apel muzical puternic pentru pace, care este la fel de necesar astăzi, așa cum a fost atunci când lucrarea a fost realizată pentru prima dată în perioada de după al doilea război mondial.

„War Requiem” a fost scris pentru a marca redeschiderea Catedralei Coventry în 1962. Împreună cu 4.000 de case, catedrala a fost bombardată și făcută țăndări în 1940.

În producția dată, Casa principală devine o catedrală în curs de a fi reconstruită. Aici întâlnim trei soliști talentați: soprana din Republica Moldova Natalia Tanasiiciuc, baritonul Johannes Kannler și tenorul american Evan Leroy Johnson. Corul Național Norvegian de Operă, Corul Național Norvegian de Operă de Copii și Orchestra Națională Norvegiană au fost conduse de Lothar Koenigs, director muzical al Operei Naționale din Țara Galilor.

Spectacolul „War Requiem” va mai avea 6 apariții în luna septembrie și octombrie.

Natalia Tanasiiciuc este o persoană deosebită și o artistă minunată înzestrată de la natură cu mult talent și omenie. Ea activează la Den Norske Opera & Ballet încă din  stagiunea 2014 – 2015.

Sursa: diez.md

Еще News Mix