News Mix

Un nou restaurant moldovenesc în inima New Yorkului (foto)

Un nou restaurant cu specific moldovenesc și-a găsit locul la New York.

Fondatorii acestuia sînt o familie de imigranți din Moldova care și-au realizat visul peste hotarele țării, transmite Noi.md cu referire la diez.md.

Restaurantul se numește „Boon” și este deja al patrulea cu specific moldovenesc deschis de moldoveni pe coasta de est a SUA.

Pentru că își doreau un locșor unde să se simtă ca acasă, au decis deschiderea acestui restaurant: „Un restaurant în care poți să vorbești în limba maternă cu încredere și să fii sigur că cineva o să-ți răspundă și o să te înțeleagă. E locul unde găsești oameni ce au copilărit pe aceleași dealuri și înțeleg ce înseamnă o horă adevărată. În plus, sperăm să le găsim o ocupație și părinților noștri, pe care îi dorim aproape”, spune una dintre fondatoarele localului, Sorina.

„Cuvîntul «bun» stă la temelia multor cuvinte, încît ne-a atras imediat atenția. O zi bună, lume bună, mîncare bună, foarte multe chestii «bune» ne înconjoară. Așa că am făcut un brainstorming, încercînd să decidem ce denumire ar fi eventual un fel de joacă, un motiv pentru discuții și întrebări. În limba engleză, «boon» înseamnă «binecuvîntare» sau «ceva trimis de Dumnezeu»”, a adăugat Sorina.

În meniul restaurantului se regăsesc, desigur, bucate tradiționale moldovenești: mămăliguță, zeamă, ciorbă de burtă, ceafă de porc, mici. La fel, sînt bucate precum salata „Tuna tartare”, „Împărătească”, salata cu creveți „Dunărea”, salata din limbă „Mănăstirea”, platoul asortat „Darurile Moldovei”, peștele afumat, pîrjoale „Tiraspol”, frigăruii „Carpați”, prune uscate umplute cu nuci. Proprietarii localului se laudă și cu prețuri destul de accesibile.

Restaurantul este amenajat cu elemente tradiționale moldovenești, unde s-au regăsit atît eroi din povești – Făt-Frumos și Ileana Cosînzeana, ce joacă o nuntă chiar la intrare în local, – cît și elemente populare. Pînă și uniformele chelnerilor se încadrează în designul restaurantului. La plasmele instalate în interiorul localului rulează imagini cu Moldova.

Capacitatea restaurantului este de 100 de locuri.

Sursa: noi.md

Еще News Mix