News Mix

Balerinul moldovean care pornește să cucerească SUA

Dansatorul Maxim Stodushnyi are o pregătire profesională de cel mai înalt nivel, pe care a primit-o la Chișinău, iar asta l-a ajutat să cucerească și scena din străinătate.

Astfel, azi dansatorul a dat de știre că face parte din Moscow Ballet's, iar în scurt timp începe un turneu care va avea loc în SUA.

Deși și-ar dori să-și realizeze toate visurile de dansator la noi în țară, din păcate lipsa de oportuniăți îl face să-și extindă activitatea și în străinătate. Performanțele care le obține peste hotare, nu-l fac însă să renunțe să danseze și la Chișinău.

„Am început sa colaborez cu aceasta companie doi ani în urma, nu am renunțat să dansez în Chișinău, periodic am turnee cu Moscow Ballet’s, o companie internațională, repetițiile căreia au loc în Odessa. Pe 3 Noiembrie voi avea un turneul în SUA care durează 2 luni, după care mă întorc în țară”, a declarat Maxim pentru Revista noastră.

Maxim a mai recunoscut faptul că a avut parte de o școală puternică la Chișinău, însă din păcate, arta dansului nu este îndeajuns de valorificată acasă:

„Moldova are școala puternică de balet pe care am absolvit-o și eu datorită profesorilor, maeștrilor în aceasta sfera care m-au făcut să iubesc arta. Acum este o parte din viața mea, doar că nu se apreciază la noi în țară așa cum este primită peste hotare! Oportunități avem multe, pentru că sînt artiști talentați la noi acasă, într-adevăr puternici! Doar că baletul autohton nu este pus în valoare”, a conchis Maxim.

Sursa: noi.md

Еще News Mix