News Mix

Programul Prima Casă 3, tot mai aproape de a fi implementat. Ce prevede regulamentul

Programul "Prima Casă 3" este tot mai aproape de a fi implementat. Ministerul Finanțelor a elaborat regulamentul cu privire la acordarea compensațiilor pentru beneficiari. Documentul urmează să fie aprobat de Guvern.

Cuplurile cu doi copii, vor fi compensați cu un sfert din împrumut, iar cei cu trei copii - cu 50 la sută. De asemenea, statul va achita integral creditul ipotecar pentru familiile care au patru sau mai mulţi copii. 

Regulamentul mai prevede că odată cu apariția unui copil, beneficiarii pot depune cereri noi pentru a le fi acordată compensația. Iar la împlinirea majoratului unuia dintre aceştia, suportul financiar din partea statului va fi revizuit.

Despre extinderea programului "Prima Casă" a anunțat săptămâna trecută președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc. Proiectul lansat de Guvern, este destinat cetăţenilor care au până la 45 de ani, sunt angajați oficial şi nu au alte credite ipotecare. Costul locuinţei nu trebuie să depăşească un milion de lei, iar rata inițială este de 10 la sută din preț.

Programul "Prima Casa 2", care este destinat bugetarilor, prevede că statul va achita jumătate din creditul luat pentru procurarea apartamentului, iar beneficiarii vor trebui să plătească cealaltă jumătate şi dobânzile.

Potrivit Organizaţiei pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, până acum, circa 210 moldoveni au primit credite pentru procurarea locuinţelor sau le-au fost acceptate solicitările de finanţare.

Sursa: publika.md

Еще News Mix